A Travellerspoint blog

Amerikan seikkailu 2005, osa 8, Guatemala päättyy

20.5 Perjantai

Tää päivä oli siis vika koulupäivä aika monelle meistä ja tunnit päättyivätkin haikeisiin jäähyväisiin ja tietysti halauksiin! Annoin Luisille pullon 12 vuotta vanhaa rommia jäähyväislahjaksi ja ukon ilme oli kuin juuri bingon huutaneella mummolla.

Lounaan jälkeen mentiin paikallisen kattoterassille pelaamaan Unoa, jossa vierähtikin melkein 4 tuntia! Välissä Elsan laittama viimeinen illallinen ja sitten jo perinteiseen Monologoon!

Nyt alkoi hahmottua kaikkien suunnitelmat ja meitä oli lähdössä Hondurasiin isompikin nippu eli Andrea, Sarah, Wendeline, Paul ja mä sekä Samantha. Aika hyvä posse. Laskettuaika oli siirretty maanantaiaamuksi klo 04. Varmuuden vuoksi.

Pasi oli lähdössä aikaisin huomenna kohti Suomi-neitoa. Kaverin vatta oli todennäköisesti iloinen kotiin paluusta.

Maljat yhteiselle hortoilulle! Sarahin kanssa reenattiin vielä hieman espanjaa illan päätteeksi.

21.5 Lauantai

Tänään oli ainoa tehtävä hommata bussiliput ja siinä onnistuttiinkin yllättävän hyvin huomioon ottaen, että porukan kokoon kasaaminen oli kohtalaisen vaikeata.

Mutta isona plussana saatiin kerralla liput aina Hondurasin rannikolle La Ceibaan asti. Vain reilut 8 euroa. Ensin Copániin huomenna, yö siellä ja tiistaina La Ceibaan. Helppoa. Kivaa.

Loppupäivä kului mukavasti vain aikaa tappaen, joka oli kyllä tervetullutta vaihtelua tähän matkailijan niin kovin hektiseen elämään! Koko ajan täytyy tehdä vaikeita ja ratkaisevia päätöksiä. Aivot käyvät ylikierroksilla koko ajan. Ne laskevat mm. satojen aterioiden pituisia listoja, mitä en ole syönyt pitkiin aikoihin. Koko ajan täytyy ajatella tulevaisuutta. Olla ovelampi kuin kohtalo. Eikä näitä päätöksiä voi perua. Ne täytyy tehdä silmän räpäyksessä ja uskoa itseensä.

Illalla rupesi satamaan kuin saavista kaataen.

Oltiin menossa katsomaan paikalliseen kotiin katsomaan leffaa, Gattacaa. Mä ja Paul haettiin herrasmiehinä luonnollisesti tytöt, Sarah ja Andrea, kotoa, kun tuo pimeällä liikkuminen on vähän riskaabelia puuhaa turistille, varsinkin tytöille. Antigua on aika turistinen ja pahat mielessä liikkuvat paikalliset kyllä tiesivät tämän. Hyvänä puolena tässä tietysti oli, että melkein aina pääsi saatille.

Ryöstöyrityksiä tuli aina silloin tällöin. Mm. meidän koulussa työskentelevä hollantilaistyttö, Nynke, ryöstettiin kahdesti kahden viikon aikana. Toinen oli kunnon ryöstö aseineen ja kaikkineen. Toinen oli sitten aika huumorintäytteinen, kun ryöstäjä oli ensinnäkin aika noviisi ja toiseksi, paljon lyhyempi kuin ryöstettävä. Kaveri uhkaili takaapäin puukolla, mutta kun Nynke kääntyi ja huusi, että onko tää raiskausyritys, niin kaveri rupesi änkyttämään, että eikun ihan vaan ryöstö. Jos sulle vaan käy niin ottaisin rahasi. Ei käynyt.

Lisäksi Andreaa oli tänään aikaisin aamulla seurannut joku hyypiö ihan kotiovelle asti ja yrittänyt punkea sisään.

22.5 Sunnuntai

Aamulla sattui taas yksi kaupungin monista erikoisuuksista kun Roylta yritti yks paikallinen mies ostaa seksiä! Ja tää tapahtui klo 9 sunnuntaiaamuna! En tiiä uskalsiko kaveri enää tämän jälkeen liikkua yksin kaupungilla.

Taas ajan tappamista ja pikku hiljaa kamojen varovaista keräilyä, kunnes illalla mentiin paikalliseen jäähyväisillalliselle.

Paikalla lähtijät eli Andrea, Sarah, Wendeline, Sam, Paul ja mä. Sekä Antiguaan jäävät ystävät eli Roy, Nimke, Nicole ja Adam. Haikeata.

Pakolliset meilien vaihtelut, halailut ja poski-imuttelut totta kai kuuluivat ohjelmaan.

Wendeline ja Sam päättivät käydä vielä heittämässä hyvästit salsaajille kaupungin diskossa. Aika rohkee veto tietäen aikasesta herätyksestä. Mutta ilmeisesti iku oli kova.

Posted by Hapa 05:11 Archived in Guatemala Tagged guatemala

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint